Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Клепачівська громада» (код ЄДРПОУ: 40130300) був реорганізований і увійшов до складу Хорольської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клепачівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хорольської громади

Мишоподібні гризуни

Дата: 13.11.2020 09:58
Кількість переглядів: 94

Фото без опису

 

Погодні умови,які склалися протягом останніх днів та завершення збору урожаю сприяють інтенсивній  міграції мишоподібних гризунів  на поля  багаторічної трави (особливо минулих років), озимих зернових урожаю  наступного  року  та в господарські будівлі , зокрема  зернотоки, комори, складські приміщення , ферми . Інформую Вас про те, що  провідним  спеціалістом  відділу  контролю  за  обігом  засобів  захисту  рослин  Управління  фітосанітарної  безпеки  ГУ  Держпродспоживслужби  в  Полтавській  області  за  бажанням  може  бути проведено  обстеження посівів  сільськогосподарських  культур, неорних  земель  на  заселеність мишоподібними гризунами (на безкоштовній основі) . При перевищенні меж ЕПШ   будуть  надані  безкоштовні  рекомендації  як  проводити  ефективну  і  безпечну боротьбу  з  мишовидними  гризунами.

 

 

Провідний спеціаліст  відділу державного контролю  за  обігом  ЗЗР

Управління фітосанітарної  безпеки  ГУ  Держпродспоживслужби  в Полтавській області  

Державний фітосанітарний інспектор                                                   В.І.Багно

 

 

Інформація для практичного використання в роботі:

«Бактоцид» - ефективний  екологічно безпечний препарат, що використовується для знищення мишовидних гризунів: миша домова, миша курганцева, миша лісова, миша-крихітка, полівка звичайна, полівка руда, полівка східноєвропейська, полівка водяна.
Основа препарату – зерно пшениці оброблене в лабораторних умовах специфічними бактеріями, що спричиняють мишачий тиф. При поїданні принади гине до 95% гризунів протягом 4-15 днів. Знаходячись в тісному контакті одна з одною миші швидко розповсюджують смертельну хворобу серед здорових особин, що підвищує ефективність застосування препарату.
«Бактоцид» можна застосовувати на сільськогосподарських угіддях, садах, ягідниках, лісосмугах, а також в складських, тваринницьких приміщеннях, сховищах, парниках, скиртах; словом там, де використання хімічних приманок небезпечно для людей, свійських тварин, птиці та довкілля.
Норми витрати:
-                   сільськогосподарські угіддя (посіви, сінокоси, пасовища), сади, ягідники, лісосмуги - 2-3 г на нору або 1,0-2,5 кг/га, в залежності від рівня заселеності гризунами;
-                   ферми, складські приміщення – з розрахунку 0,5-2,0 г/м2 . 
Вартість біопрепаратів регулюється Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.02.2013 № 96 (у редакції наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 21.01.2016 р. № 18) «Про затвердження розмірів плати за послуги з питань ветеринарної медицини, захисту рослин, охорони прав на сорти рослин, які надаються органами та установами, що входять до сфери управління Державної ветеринарної та фітосанітарної служби» та становить 22,82 грн. за 1 кг.
За консультацією щодо технології застосування та подання заявки на виготовлення препарату слід звертатись в обласну фітосанітарну лабораторію: fito_lab_volyn@i.ua та за телефонами 0332-72-71-31, 0503787866, 0985293125, 0332-72-38-88.
Доставка здійснюється Новою Поштою за рахунок покупця.

 

 


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано