Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Клепачівська громада» (код ЄДРПОУ: 40130300) був реорганізований і увійшов до складу Хорольської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клепачівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хорольської громади

1 листопада - День працівника соціальної сфери

Дата: 29.10.2020 15:29
Кількість переглядів: 111

1 листопада - День працівника соціальної сфери

 

У першу неділю листопада традиційно відзначається День працівника соціальної сфери, внесений у календар професійних свят указом Президента України в 1999 році.

 

Наше життя проходить в колективі й обумовлено нашим соціальним оточенням. Тому, опинившись у складних життєвих обставинах, ми розраховуємо не лише на власні сили, а й на допомогу близьких, громади, держави.

Соціально орієнтована держава, в якій людина визнана найбільшою цінністю, завжди прагне досягнути суспільної злагоди і стабільності заради безпеки й процвітання. Вирішується це питання шляхом надання громадянам можливості для розвитку власного потенціалу, попередження та послаблення дії обставин, що негативно впливають на життя, стан здоров’я і розвиток особи, функціонування сім’ї.

Соціальна сфера в Україні представлена широким спектром державних, комунальних, громадських, комерційних установ, організацій, об’єднань. Тільки в державній соціальній сфері працює понад 40 тисяч осіб. Саме вони кожного дня опікуються тим, щоб громадяни похилого віку, особи з інвалідністю, сім’ї з дітьми та всі, хто опинився в складній життєві ситуації, отримали необхідну соціальну допомогу.

Державна служба зайнятості також долучена до сфери соціальних послуг. Її сервіси сприяють продуктивній зайнятості населення, подоланню безробіття і встановленню соціального діалогу на ринку праці.

Наші клієнти можуть отримати не тільки матеріальне забезпечення на випадок безробіття, а й послуги з професійної орієнтації, професійного навчання чи перенавчання, допомогу по складанню резюме та самопрезентації роботодавцю, пройти стажування на робочому місці, взяти участь у роботах тимчасового характеру, тощо.

Запровадження інституту «кар’єрного радника» дозволило врахувати в роботі з безробітними індивідуальний рівень їх професійної підготовки, мотивації до праці та здатності адаптуватися до нових умов життя. Такий підхід дозволив підбирати унікальний комплекс соціальних послуг з працевлаштування відповідно до потреб кожного клієнта служби зайнятості.

Соціальна робота є складним процесом. Вона вимагає наявності професійної підготовки і таких особистих якостей, як здатність співчувати та розділяти біль іншого. Оскільки соціальний працівник повинен вміти спілкуватися та надавати допомогу, оцінювати потреби і представляти інтереси людини, яка опинилась у скрутному становищі, сприяти відновленню нею ресурсів для вирішення наявних проблем.

Дуже важливим в цій професії є моральне задоволення від праці й розуміння меж власного потенціалу. Адже соціальний працівник взаємодіє з великою кількістю людей, які не здатні самостійно подолати проблеми. Складно залишатися байдужим в такий ситуації. Саме тому 85% соціальних працівників через значне психологічне навантаження страждають від професійного вигорання. Та кожен з них знає, що навіть незначний позитивний результат від роботи, елементарна вдячність і повага, знову повертають сили і надихають далі допомагати, ділитися своєю життєвою енергією заради благополуччя оточуючих.

Шановні колеги, друзі, партнери! Вітаємо вас зі святом працівника соціальної сфери!

Натхнення, сил і здоров’я вам! Нехай любов та доброта наповнює ваші серця. У нас є нескінченна кількість причин бути щасливими. Адже наша справа через буденні рішення і вчинки робить свій внесок в покращення життя людей, перетворює Україну в державу загального добробуту і процвітання. 

Більше корисної інформації з питань зайнятості можна знайти за посиланнями https://pol.dcz.gov.ua/ та https://www.facebook.com/www.dcz.gov.ua.pol/


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано